'Bor'la gelen yüzde 20'lik akaryakıt tasarrufu

'Bor'la gelen yüzde 20'lik akaryakıt tasarrufu

Ekonomi Haberleri

Milli şirket FHM Nanoteknoloji Bor Merkezi'nde üretilen Bor Vigor, araçların motorunu rahatlatarak yüzde 20'ye yaklaşan oranlarda yakıt tasarrufu sağlıyor.

Petrol fiyatlarının ocak ayında gördüğü dip seviyelerinden yukarı yönelmesi ve döviz kurlarının yükselmesiyle birlikte benzin fiyatları da tırmanışa geçti. Böyle dönemlerde yakıt tasarrufu için çare arayan tüketicilerin imdadına yardımcı ürünler yetişiyor. Yüzde 100 milli şirket olan FHM Nanoteknoloji Akademisi Bor Ar-Ge Merkezi de, yakıt maliyetini aşağı çekmeyi "Bor Vigor" teknolojisi ile başardı. Bor madeni kullanılarak üretilen Bor Vigor'un "en az yüzde 12 yakıt tasarrufu sağladığı" belgelendi. Firmanın İcra Kurulu Başkanı Mehmet Can Arvas, "Dünya bor rezervinin yüzde 73'ten fazlasını barındıran ülkemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün motorlu taşıtlarda metallerin sürtünmesinden kaynaklanan ısınma ve hararet olayı vardır. 'Nanoyağlayıcı' olan Bor Vigor teknolojisi, araçların motorunu rahatlatıyor. Dolayısıyla yüzde 15-20 arasında tasarrufla yakıta daha az para ödeniyor. Fiziksel nanoyağlayıcı çağını açan Bor Vigor ayrıca emisyon oranını düşürüyor, motor yağının ömrünü artırıyor, kayıpları önlüyor, böylece yağ için ödenen para da azalıyor" diye konuştu. Bor Vigor ürünlerinin özellikle AB ülkelerinde ciddi rağbet gördüğünü aktaran Mehmet Can Arvas, şöyle devam etti: "1 yıl için 85 milyon avroluk ihracat anlaşması imzaladık. Bu rakamı ek talepler ile 170 milyon avroya çıkarmayı hedefliyoruz. Gelecekte otomotiv sektöründe bor, petrolün önüne geçecek ve dünyanın gözü bu anlamda Türkiye'de olacak."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...