Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkez Bankası'ndan kritik hamle!

Merkez Bankası'ndan kritik hamle!

Ekonomi Haberleri

TCMB`nin bankaların dolar karşılığında tutulan zorunlu karşılıklarına, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara faiz ödemesi yarın başlıyor.

Merkez Bankası'nın (TCMB), bankaların dolar karşılığında tutulan zorunlu karşılıklarına, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara faiz ödenmesi yarın başlıyor.

Merkez Bankası'ndan cumartesi günü yapılan açıklamada "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nezdinde ABD doları cinsinden tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara faiz ödenmesi uygulamasına başlanacaktır.

1. Uygulama 5 Mayıs 2015 tarihinden itibaren başlayacaktır.

2. Uygulanacak faiz oranı değişen küresel ve yerel finansal piyasa şartları çerçevesinde günlük olarak belirlenecektir.

3. Belirlenen oran saat 9.30'da Anadolu Ajansı DV008 ve Reuters CBTB sayfalarında ilan edilecektir. 5 Mayıs 2015 günü için gecelik faiz oranı yıllık yüzde 0,12 olacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur" denilmişti.

TCMB Başkanı Başçı Erdem Başçı, perşembe günü düzenlenen yılın ikinci enflasyon raporunun açıklandığı toplantıda " Sistemin genel sağlığını garanti altına alacak tedbirler önemli. Yabancı vade zorunlu karşılıklara faiz ödemeyi düşünebiliriz. Finansal istikrarı güçlendirecek yönde tedbirlere önümüzdeki haftaya başlayabiliriz. Hafta sonu duyuru yapabiliriz" demişti.

Başçı ayrıca, TL zorunlu karşılıklara ödenen faizin de şu anda çok düşük olduğunu, burada daha fazla artırım yapabileceklerini söylemişti.

Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...