320 KM hızla tam yol ileri

320 KM hızla tam yol ileri

Ekonomi Haberleri

Toplam 444 yolcu kapasiteli yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında hizmete girdi

TCDD tarafından Alman Siemens firmasından temin edilen ve test sürüşleri tamamlanan turkuaz renkli yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında hizmete girdi. nbsp;Şu an hizmet veren yüksek hızlı trenler saatte maksimum 250 kilometre hıza ulaşırken çok yüksek hızlı trenler ise saatte 320 kilometre hız yapıyor. 111'i business, 333'ü ekonomi sınıf olmak üzere 444 yolcu taşıma kapasitesine sahip trenlerde 16 kişi oturma kapasiteli restoran, 2 adet tekerlekli sandalye yeri, vagon tavanlarında yolcu bilgilendirme amaçlı monitörler ve engelli yolculara yönelik alanlarda personelle iletişim sağlanması için dahili telefonlar bulunuyor. Trenler Ankara-Konya hattının yanı sıra Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul ve İstanbul-Konya'daki mevcut ve yapımı devam eden Ankara-Sivas, Ankara-İzmir YHT hatları ile Konya-Karaman ve Bursa-Bilecik hattında da kullanılacak. Yeni hatlar için 7 adet çok yüksek hızlı tren seti siparişi verildiğini hatırlatan TCDD Yüksek Hızlı Tren Bölge Müdürü Abdurrahman Genç, "Ankara-Konya hattında ilk seferini yapan çok yüksek hızlı tren seti, dünyadaki örnekleri içinde en üst standartlara sahip. Konfor, güvenlik donanımları, seyahat ve araç özellikleri bakımından dünyada mevcut en iyi araçlardan birisi" dedi.
YÜKSEK GÜVENLİK nbsp;SİSTEMİ nbsp;İLE DONATILDI
Genç, ileri teknoloji ürünü yeni YHT setinin, mevcut YHT setlerinde olduğu gibi yüksek güvenlik sistemleriyle donatıldığını kaydetti. YHT'lerde araç güvenliği ve tren kontrol sistemi olmak üzere iki güvenlik sisteminin bulunduğunu ifade eden Genç, araçta seyir güvenliğini etkileyecek herhangi bir olumsuzluk anında gerekli tedbirlerin sistem tarafından otomatik alındığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...