Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan'a sürpriz destek!

/ Kaynak: DHA
Yunanistan'a sürpriz destek!

Ekonomi Haberleri  / DHA

IMF'ye 1,6 milyar Euro'luk borcunu ödeyemeyince temerrüde düşerek sancılı bir döneme giren Yunanistan halkına Papa Francesco'dan destek geldi.

İflasın eşiğine gelen Yunanistan ile Euro Bölgesi ülkeleri ve Avrupa Merkez Bankası arasında, üçüncü bir kurtarma paketi ve mevcut borçların yeniden yapılandırılarak daha uzun vadeye yayılmasına ilişkin hummalı müzakereler sürerken, Papa'dan bu konuda bir açıklama geldi.


"YUNAN HALKI İÇİN DUA EDELİM"
Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi, "Yunanistan'dan gelen haberler, ülkenin ekonomik ve sosyal durumu için endişe verici" derken, Papa'nın, özellikle ağır bir şekilde insani ve sosyal bir sınavdan geçen çok sayıda aileyi düşünerek, Yunan halkına yakınlığını hissettirmeyi arzu ettiğini açıkladı. Lombardi, söz konusu durumu "karmaşık ve acı verici" olarak niteleyen Papa'nın şu sözlerini gazetecilere aktardı: "İnsan kişiliğinin onuru, sorumlu kararlar alınmasında da olduğu gibi, her türlü siyasi ve teknik tartışmanın merkezinde yer almalıdır." Sözcü ayrıca Papa'nın tüm inananları, "sevgili" Yunan halkının iyiliği için dua etmeye davet ettiğini de belirtti. nbsp;

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...