Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Herkes bu karara odaklandı!

Herkes bu karara odaklandı!

Ekonomi Haberleri

Tamamlanan intibak davasının kararı, mahkemece 10 gün sonra açıklanacak iken, emelinin umudu olumlu bir sonuç çıkmasından yana.

İntibak kararı Milyonlarca emeklinin kilitlendiği intibak davasında artık sona gelindi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından açılan davada, kararın 13 Temmuz'da açıklanacağı duyuruldu. Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde görülen davaya dün devam edildi. Bu duruşmada kararın verilmesi bekleniyordu. Ancak umutlar 13 Temmuz'a taşındı. TÜED'den yapılan açıklamada, "Davada kararın 13 Temmuz'da açıklanması kararlaştırıldı. Mahkeme başkanlığı bu süre içerisinde davayı detaylı olarak inceleyerek, Anayasa'ya aykırılık talebimizi değerlendirecek" denildi. nbsp;


EMEKLİNİN ELİ GÜÇLÜ nbsp;
Davanın 17 Mart tarihinde gerçekleştirilen duruşmasında, bilirkişi raporu mahkemeye sunulmuştu. Bilirkişi, raporunda, 2000 öncesi emekli olanlara uygulanan intibakların, 2000 sonrası emekli olanlara uygulanmamasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtmiş, bu durumun Anayasa Mahkemesi'nce iptali veya yasa koyucu tarafından yeni bir yasal düzenlemeyle çözülmesi gerektiğinin altını çizmişti. Bu raporla birlikte mahkemeden emekliler lehine bir karar çıkacağı yönündeki beklentiler güçlendi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak kararı çıkması halinde, milyonlarca emeklinin maaşında 50 ila 355 lira artış gündeme gelecek.

Takvim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...