MEGA projede rekor geldi

MEGA projede rekor geldi

Ekonomi Haberleri

İzmit Körfez Köprüsü'nün 2 bin 600 tonluk en büyük parçası, 11 saatlik bir operasyonla 57 metre yüksekliğe monte edildi.

İstanbul-İzmir arasındaki seyahat süresini 3.5 saate indirecek olan İzmit Körfez Köprüsü'nün 2 bin 600 tonluk en büyük parçası, 11 saatlik bir operasyonla 57 metre yüksekliğe monte edildi. Gün içi rüzgâr ve sıcaklık değişimlerinin bile göz önüne alındığı, milimetrik ayarlanan mekanizmayla sağlanan yerleştirme işlemi, Türkiye'nin en ağır yük kaldırma operasyonu olarak rekor kırdı. Bir stadyum büyüklüğünde olan parçanın yerleştirilmesi için tören düzenlendi. Nurol Holding'in yöneticileri Oğuz, Gürhan ve Oğuzhan Çarmıklı, Gürcistan eski Başbakanı Levan Varşolomidze, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, mühendisler ve işçiler katıldığı törende konuşan Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, "Çalışmalarımız planladığı gibi devam ediyor. Bu projenin en büyük tabliyesiydi. Milimetrik bir dengeyle hareket etti. Çelik olması sebebiyle ısı değişimleri önem kazanıyor" dedi. Turhan, tabliye üzerindeki diğer üst yapı, aydınlatma ve asfalt çalışmalarının bitmesinin ardından 2016'nın ilk aylarında hizmete alınmış olacağını söyledi.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...