Almanya'da sanayi üretimi beklentilerin altında

/ Kaynak: AA
Almanya'da sanayi üretimi beklentilerin altında

Ekonomi Haberleri  / AA

Almanya'da mayıs ayında sanayi üretimi beklentilerin altında kalarak bir önceki aya oranla değişmezken, yıllık yüzde 2,1 arttı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) geçici verilerine göre, Almanya'da mayıs ayında mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi aylık bazda değişmedi. Sanayi üretimi geçen yılın mayıs ayına kıyaslandığında ise yüzde 2,1 artış kaydetti.
Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da sanayi üretiminin aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 2,6 artması bekleniyordu. Böylece, sanayi üretimi beklentilerin altında gerçekleşti.
Almanya'da mayıs ayında sanayi üretiminde inşaat ve enerji hariç tutulduğunda, bir önceki aya oranla yüzde 0,4 artış belirlendi.
Ülkede mayıs ayı sanayi üretiminde ara malı üretimi yüzde 0,4 ve tüketim malları üretimi yüzde 1,3 arttı. Ancak sermaye malları üretimi yüzde 0,2 geriledi. Söz konusu dönemde enerji üretimi yüzde 3,1, inşaat üretimi yüzde 0,5 azaldı.
Capital Economics Başekonomisti Jonathan Loynes, konuya ilişkin değerlendirmesinde Almanya'da mayıs ayı sanayi üretimi verisinin, ülke ekonomisinin 2. çeyrekte hızlanmadığı konusundaki diğer göstergeleri desteklediğini belirtti.
Loynes, Almanya'nın sanayi sektörü ve genel ekonomisinin genişlemeye devam etmesine karşın, Avro Bölgesi'ndeki toparlanmayı genişletme konusunda ivme oluşturduğuna ilişkin çok az işaret bulunduğuna dikkati çekti.
UniCredit ekonomistlerinden Dr.Tobias Rühl ise Yunanistan sorununun sanayi üretiminde etkili olmadığını belirterek, "Yunanistan'ın borç ikilemi sanayi verisine yük olmuyor, çünkü doğrudan veya dolaylı olarak ekonominin buna maruz kalması oldukça sınırlı" ifadelerini kullandı.
Rühl, Almanya'nın sanayi üretimi için orta vadede tehlikeli olabilecek tek faktörün gelişmekte olan piyasalardaki yavaşlamadan kaynaklanabileceğini dile getirdi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...