Asya borsaları karışık seyretti

/ Kaynak: AA
Asya borsaları karışık seyretti

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsalarında, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) faiz kararı ve Çin'de açıklanan büyüme verilerinin ardından karışık bir seyir izlendi.

BoJ, temmuz ayı para politikası toplantısında politika faizi ve parasal tabanın yıllık 80 trilyon yen artırılması programında değişiklik yapmadı. Söz konusu kararı 1'e karşı 8 oyla alan banka, 2015 mali yılı için büyüme beklentisini yüzde 1,7'den yüzde 1,5'e düşürdü. Ayrıca, yüzde 2'lik enflasyon hedefi bulunan BoJ, çekirdek TÜFE beklentisini de aşağı yönlü revize ederek bu yıl için yüzde 0,7'ye, gelecek yıl için yüzde 1,9'a çekti.
Gelişmeler sonrasında dolar/yen paritesi yatay seyirle 123,442 seviyelerinden işlem görürken, Nikkei endeksi ise yüzde 0,4 artışla günü 20.463,33 puandan tamamladı.
Çin'de bugün açıklanan verilere göre, ülkede 2. çeyreğe ilişkin Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) artışı yıllık yüzde 7 ile beklentilerin üzerinde artarken, söz konusu rakam hükümetin yüzde 7,5'lik büyüme hedefinin gerisinde kaldı.
Öte yandan Çin'de haziran ayına ilişkin perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri de sırasıyla yüzde 10,6 ve yüzde 6,8 yükselişle beklentileri aştı. Konut piyasasına yönelik endişelerin devam ettiği ülkede, inşaat başlangıçları ise ilk yarıda yıllık yüzde 15,8 geriledi. Açıklanan veriler sonrasında Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 4,1'lik kayıpla 3.762,49 puanda seyrediyor.
Güney Kore'de Kospi endeksi, haziran ayına ilişkin dış ticaret verilerinin aşağı yönlü revize edilmesine karşın, işsizlik oranının yüzde 3,9'la beklentiler paralelinde açıklanmasıyla günü yüzde 0,7 kazançla 2.072,91 puandan sonlandırdı.
Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,9 primle 28.182,59 puanda seyrederken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,6 düşüşle 24.981,18 puanda dalgalanıyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...