Ve tarihi rekor kırıldı!

Ve tarihi rekor kırıldı!

Ekonomi Haberleri

Bakan Canikli "Gümrük kapılarından yaklaşık 24 saat içerisinde 8 bin 300 tane Türkiye'ye araç girişi oldu. Bu bugüne kadarki en büyük sayıdır" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, gurbetçilerin nbsp;gümrük kapılarından yoğun şekilde geçiş yaptıklarını belirterek, "Gümrük nbsp;kapılarından yaklaşık 24 saat içerisinde 8 bin 300 tane Türkiye'ye araç girişi oldu. Bu bugüne kadarki en büyük sayıdır" dedi.


Canikli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi trafikte nbsp;yoğunluğun sürdüğünü ifade ederek, "Her geçen yıl Türkiye'ye girişler artmaya nbsp;devam ediyor. Gümrüklerde geçişlerin başladığı ilk gün 1-2 saatlik bir yoğunluk nbsp;oldu. Ancak aldığımız tedbirlerle bu kuyrukların oluşmasını engelledik. İnşallah nbsp;bundan sonrada bu kuyruklar olmayacak" diye konuştu.


Hem bayramlarını geçirmek hem de turizm amaçlı Türkiye'yi tercih eden nbsp;bir çok insanın olduğunu anlatan Canikli, şunları kaydetti:


"Gümrük kapılarından yaklaşık 24 saat içerisinde 8 bin 300 tane nbsp;Türkiye'ye araç girişi oldu. Bu bugüne kadarki en büyük sayıdır. Bu son dönemde nbsp;Türkiye'nin cazibe merkezi olma özelliğinin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. nbsp;Yurtdışında çalışan gurbetçilerimizin genel olarak bayramlarda ve diğer nbsp;zamanlarda da Türkiye'yi yoğun bir şekilde tercih etmelerinde bunun elbette çok nbsp;büyük etkisi var. Bundan dolayı mutluluk duyuyoruz. Önceki yıllardan yaklaşık nbsp;yüzde 30 daha fazla nbsp;araç girişi bekleniyor."


Trafikte çok büyük yoğunlaşmanın olduğunu vurgulayan Canikli, "Bunun nbsp;sonucu olarakta maalesef üzücü hadiselerde meydana geliyor. Bütün yola çıkan nbsp;vatandaşlarımızın tedbirli davranmalarını bir kez daha temenni ediyoruz. Bayramı nbsp;acıya dönüştürmemelerini ve bayramı en iyi şekilde sevdikleriyle yaşamalarını ve nbsp;idrak etmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...