Bir yıldır bekliyoruz belirsizlik artık bitsin

Bir  yıldır  bekliyoruz belirsizlik artık bitsin

Ekonomi Haberleri

Büyükekşi, "Sanayici ve müteşebbis yatırım yapmıyor. Bu da belirsizlikten, istikrar ve güven ortamındaki bozulmadan kaynaklanıyor" dedi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'ye ve ekonomiye katkı sağlayacak bir hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini söyledi. Koalisyonun kurulup bir an önce hayatın normal akışına dönmesini istediklerini bildiren Büyükekşi, şu değerlendirmede bulundu: "Bizim birinci tercihimiz, bir an önce dengeli ve Türkiye'ye katkı sağlayacak hükümetin kurulması. Seçim olursa 2015 yılını kaybederiz. Bütün hedef, bundan sonra 2016 yılı olur. Biz halbuki geçen sene bu zamanlar, '2015 yılında yapılacak seçimden sonra 4 yıl seçimsiz bir dönem yaşayacağız. Türkiye için çok önemli 2023 hedeflerine ulaşacağız. Bu 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor' diyorduk. Kurlardaki iniş çıkışlar da bize büyük zarar veriyor. Türkiye'de istikrar ve güven çok önemli. Sadece döviz açısından değil faizin düşmesi açısından da... Bir yıldır yatırımlarda büyük düşüş var. Sanayici ve müteşebbis yatırım yapmıyor. Bu da belirsizlikten, istikrar ve güven ortamındaki bozulmadan kaynaklanıyor. İstikrar ve güven ortamı olursa, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yabancı sermaye daha fazla geliyor." Son olaylara da değinen Büyükekşi, "Bu hadiselerin ihracatta yansımaları hissedilecek. Eylül ayından itibaren ihracat rakamlarında kayıp bazında artış olacağını düşünüyorum" dedi.
Kepenk indiren esnaf çözüm sürecine sarıldı
Şanlıurfa Suruç'la başlayan, Diyarbakır'la devam eden ve IŞİD operasyonuyla zirve yapan Güneydoğu Anadolu'daki gerilim iş dünyasını da endişelendiriyor. Diyarbakır'da 20 sivil toplum kuruluşu tarafından olaylara ilişkin ortak basın toplantısı yapıldı. STK'lar adına açıklamayı okuyan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, "Son dönemde yaşanan olaylar ve gittikçe tırmanan gerilim, bizleri ciddi şekilde kaygılandırmaktadır. Oluşan bu kaos ortamının bir an önce sonlandırılmasının yolunun; ortak akıl, sağduyu ve diyalogdan geçtiğini düşünüyoruz. Başta hükümet olmak üzere, Meclis'te grubu bulunan bütün partileri, siyasi hesaplardan bağımsız olarak, problemlerin çözümü konusunda yapıcı bir çaba sarf etmeye çağırıyoruz. Çözüm sürecinin kaldığı yerden devam ettirilmesi, gerilimi ciddi şekilde düşürecektir" dedi. Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan da, "Silah sesleri kesildiğinde süreçten ümit vardı. Bu sebeple süreci bozanlar ne Allah'a ne de halka hesap verebilir. Ancak bölgede şiddeti bitirmek istemeyenler var. Ne olursa olsun Çözüm Süreci devam etmeli. Çözümün adresi de Meclis'tir" diye konuştu. Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık ise, "Çözüm süreci Türkiye halkları açısından büyük önem taşıyor. Son günlerde yaşanan olaylar, Türkiye'nin güçlü olmaması ve devam eden Çözüm Süreci'nin bozulması içindir" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...