Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avro Bölgesi, 2. çeyrekte yüzde 0,3 büyüdü

/ Kaynak: AA
Avro Bölgesi, 2. çeyrekte yüzde 0,3 büyüdü

Ekonomi Haberleri  / AA

Avro Bölgesi, yılın ikinci çeyreğinde önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 büyüyerek beklentilerin altında performans gösterdi.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) bugün açıkladığı öncü verilere göre, Avro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) ikinci çeyrekte yüzde 0,4 artış beklentisine karşın yüzde 0,3 yükseldi.


Veriler ayrıca, Avro Bölgesi'nde yıllık bazda GSYH'nin yüzde 1,3 artış beklentisine rağmen yüzde 1,2 arttığını ortaya koydu. Böylece, Avro Bölgesi'nde GSYH artışı çeyreklik ve yıllık bazda beklentinin altında gerçekleşti.


Yunanistan yıllık bazda yüzde 1,4 büyüdü
Avrupa Birliği'nde (AB) ise mevsimsellikten arındırılmış GSYH, önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,4 artarken, yıllık bazda ise yüzde 1,6 yükseldi.


Söz konusu dönemde AB'ye üye ülkeler arasında çeyreklik bazda en yüksek büyümeyi yüzde 1,2 ile Letonya gerçekleştirdi. İspanya yüzde 1, İngiltere yüzde 0,7, Almanya yüzde 0,4 ve İtalya yüzde 0,2 büyüdü. Avrupa'nın sorunlu ülkesi Yunanistan'da büyüme yüzde 0,8 seviyesinde gerçekleşti. AB'de söz konusu dönemde ekonomisi daralan tek ülke yüzde 0,4 ile Finlandiya oldu.


Öte yandan, ikinci çeyrekte yıllık bazda kıyaslandığında AB'ye üye ülkeler arasında en yüksek büyüme oranına sahip ülke yüzde 4,4 ile Çek Cumhuriyeti oldu. Aynı dönemde, İspanya yüzde 3,1, İngiltere yüzde 2,6, Almanya yüzde 1,6, Fransa yüzde 1 ve İtalya yüzde 0,5 büyüme performansı gösterdi. Yunanistan ekonomisi ise yüzde 1,4'lük büyüme gerçekleştirdi. AB'de yıllık bazda ekonomisi daralan tek ülke yüzde 1'le yine Finlandiya olarak belirlendi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...