Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Memurun zam pazarlığında yarın son gün

/ Kaynak: AA
Memurun zam pazarlığında yarın son gün

Ekonomi Haberleri  / AA

Memur sendikaları ile hükümet arasında 3 Ağustos'taki ilk toplantıyla başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde yasal pazarlık süreci yarın bitiyor.

Yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 2 milyonu bulan memur emeklisinin 2016-2017 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinde yasal süre yarın sona eriyor. 3 Ağustos'taki ilk toplantıyla başlayan 3. dönem toplu sözleşme süreci kapsamında, Kamu İşveren ile Kamu Görevlileri Sendikaları heyetleri genel talepleri görüşmek için dört kez bir araya gelmişti. Görüşmelerde yasal sürenin yarın sona erecek olması sebebiyle tarafların bir kez daha toplanması bekleniyor.


Üçüncü toplantıda, memurlara 2016'nın her iki yarısında 4+4, 2017'nin her iki yarısında ise 3+3 oranında artış ve enflasyon farkı öneren Kamu İşveren Heyeti, memur konfederasyonlarının tepkisi üzerine, dördüncü toplantıda bu teklifini 2016 yılı için 5+4, 2017'nin her iki yarısında ise 3+3 oranında artış ve enflasyon farkı olarak artırmıştı.


Hafta içinde hizmet kollarının taleplerinin görüşülmesiyle devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde yasal süre yarın sona erecek. Taraflar arasında yarın akşama kadar anlaşma sağlanamaması halinde, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek. Kurul, en geç 31 Ağustos'a kadar kamu görevlileri ve memur emeklilerine yapılacak zam oranını belirleyecek.


Hakem Kurulu'nun kararı kesin sayılacak
Yasa gereği 11 kişiden oluşan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na, Yargıtay, Danıştay ya da Sayıştay'dan Bakanlar Kurulu tarafından seçilecek üye başkanlık edecek. Kurul, başvuru tarihinden itibaren 5 gün içinde kararını verecek.


Üyeler çekimser oy kullanamayacak. Resmi Gazete'de yayımlanacak olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları, kesin ve toplu sözleşme hükmünde olacak.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...