Asya borsaları Japonya hariç geriledi

/ Kaynak: AA
Asya borsaları Japonya hariç geriledi

Ekonomi Haberleri  / AA

PBoC ekonomiyi desteklemek amacıyla faiz oranlarını indirmesinin ardından satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Japonya'da Nikkei endeksi pozitif ayrıştı.

Asya borsalarında, Çin Merkez Bankası'nın (PBoC), Çin piyasalarının kapanışından sonra 1 yıllık borç verme faiz oranını ve 1 yıllık mevduat faiz oranını 25 baz puan düşürerek, 1 yıllık borç verme faiz oranını yüzde 4,6'ya, 1 yıllık mevduat faiz oranını ise yüzde 1,75'e çekti. Banka ayrıca zorunlu karşılık oranını da 50 baz puan düşürdü.


Faiz kararının ardından güne yüzde 2'nin üzerinde kayıpla başlayan Şanghay bileşik endeksi, gün içinde artıya geçerek yüzde 3'e kadar yükseldi. Endeks, ülke merkez bankasının önlemlerinin yetersiz olduğu endişeleriyle kapanışa doğru yeniden düşüşe geçerek günü yüzde 1,27 değer kaybıyla 2.927,29 puandan tamamladı.


Japonya'da Nikkei endeksi günü yüzde 3,20 artışla 18.377,67 puandan kapattı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,4 yükselişle 119,4 seviyelerinden işlem görüyor.


Hindistan'da Sensex endeksi 0,2 kayıpla 25.973,64 puanda, Hong Kong'ta Hang Seng endeksi ise yüzde 1 azalışla 21.200,36 puanda dalgalanıyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...