'Çeyreğin yarısı' düğün sezonunda çare oldu

'Çeyreğin yarısı' düğün sezonunda çare oldu

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin düğünlerdeki geleneksel hediyesi olan 'çeyrek altın' gözden düştü. Yerini 'çeyreğin yarısı' olarak adlandırılan 'hediyelik çeyreklere' bıraktı.

Uluslararası piyasalarda yükselen altın, iç piyasada yüksek taleple birleşince fiyatlar fırladı. Bir ay önce 95 lira olan gram altın 106 liraya, yine bir ay önce 148 lira olan ve 1.75 gram olarak üretilen çeyrek altın 175 liraya kadar yükseldi. Bu da Türkiye'nin düğünlerdeki geleneksel hediyesi olan 'çeyrek altın'ı gözden düşürdü. Şimdi ya gram altın ya da 'çeyreğin yarısı' olarak adlandırılan 'hediyelik çeyreklere' bıraktı. Altın ve Para piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının son 4 yılın zirvesini gördüğünü belirterek, “Vatandaşlar çeyrek alamayınca başka seçeneklere yöneldi. 22 ayar ve 1 gramlık altınlar var. Fiyatı 105 lira. Bunun yanı sıra 0.625 gram olan ve 'hediyelik çeyrek' denilen daha küçük bir altın türü var. O da 22 ayar ve fiyatı 65 lira. Ayrıca vatandaşlara gram altını da tavsiye ediyorum. Alım ve satım arasında 2-3 lira oynuyor” dedi. Yakın akraba düğünlerinde bilezik takma geleneğinin ise 22 ayar yerine 14 veya 18 ayarla devam ettirilmeye çalışıldığını belirten Memiş, gram altının şu anda 106 lira civarında olan fiyatının yakında 120-125 lira seviyesine gelebileceğini, bu durumda çeyrek altının da 200 lirayı bulabileceğini söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...