Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Asya borsaları karışık seyretti

/ Kaynak: AA
Asya borsaları karışık seyretti

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsalarında, ABD ve Avrupa'da açıklanan zayıf veriler sonrasında küresel büyümeye yönelik endişelerin artmasıyla karışık bir seyir izlendi.

Avrupa'da dün açıklanan ağustos ayı imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) beklentilerin altında kalırken, aynı dönemde ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi de 1,6 puan düşüş gösterdi. Olumsuz verilerin ardından küresel ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişeler artarken, bu durum hisse senedi piyasalarında satışları beraberinde getirdi. Çin'de Şanghay bileşik endeksi, güne yüzde 4,4'lük düşüşle başladı. Böylece son yılların en kötü başlangıcını yapan endeks, gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi etse de şu dakikalarda yüzde 1,6 gerilemeyle 3.126,74 puanda seyrediyor. Japonya'da Nikkei endeksi, yüzde 0,2 düşüşle günü 18.129,94 puandan tamamlarken, dolar/yen paritesi yüzde 0,7 değer kazancıyla 120,157 seviyelerinden işlem görüyor. Güney Kore'de Kospi endeksi ise günü yüzde 0,1 primle 25.696,71 puandan sonlandırdı. Hindistan'da Sensex endeksi yatay seyirle 25.696,71 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi de yüzde 0,7 gerilemeyle 21.044,14 puanda bulunuyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...