65 milyon lirayı bankaya bıraktık

65 milyon lirayı bankaya bıraktık

Ekonomi Haberleri

Bankalarda 10 yıldır hareketsiz olan hesaplardaki toplam 65 milyon lirayı almaya gelen olmadı. Para, Hazine'ye devredilecek...

Unutkan mudiler bankalarda yine milyonlarca lira bıraktı. Bankalarda mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi ya da herhangi bir yazılı talimatı olmadığı için 10 yıldır hareketsiz kalan hesaplarda 65 milyon lira unutuldu. Bankalar zaman aşımı uyarısı yaparak, 15 Haziran 2015 tarihine kadar kendilerine başvuru yapılmasını istediği halde, tasarruf sahiplerinin önemli bir çoğunluğu işlem yapmayarak parasını bankada bıraktı. Unutkan mudiler, 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla bankalarda 10 yıldır işlem yapılmayan hesaplarında 36 milyon 323 bin dolar bırakmıştı. Bu sene ön bildirimi yapılan hesaplar içerisinde bakiyesi en yüksek olan hesap yaklaşık 41 bin dolar olarak kaydedilmişti. Unutulan hesaplar sadece kişilere ait değil. Şirketler, vakıflar, dernekler, siyasi partiler ile devlet kurumlarının bile unutulmuş hesabı bulunuyor. Bu yıl TMSF'ye ön bildirim yapılan hesaplardan en çoğu Denizbank'a ait. İkinci sırada İş Bankası, ardından Yapı Kredi, en fazla hesap unutulan bankalar olarak sıralanıyor. Zaman aşımına uğrayarak TMSF'ye devredilen hesaplar 2014 yılında yaklaşık 95.2 milyon lira, 2013'te ise 119 milyon lira olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...