'Kurban'da ekonomiye 10 milyar TL'lik katkı

'Kurban'da ekonomiye 10 milyar  TL'lik katkı

Ekonomi Haberleri

Kurban Bayramı'nda; sadece hayvanların alım, satım, kesim, nakliye gibi işlemleri 10 milyar liralık bir ekonomi oluşturacak

Kurban Bayramı yaklaştıkça Türkiye'nin dört bir tarafında kurulan hayvan pazarlarında hareketlilik de artıyor. 24-27 Eylül tarihleri arasındaki Kurban Bayramı'nda bu yıl 600 bini büyükbaş, 2 milyonu da küçükbaş olmak üzere yaklaşık 2.6 milyon hayvan kesilecek. Sadece kurbanlık ekonomisi 6.4 milyar TL civarında olacak. Nakliye, kesim, sakatat, deri gibi diğer faktörlerle birlikte kurbanlık ekonomisi 10 milyar TL'yi aşacak. Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muammer Saygılı, bu yıl kurbanlık fiyatlarında küçükbaşın 700-1000 lira, büyükbaşın ise 5 bin-15 bin lira arasında değiştiğini söyledi. Satış ortalamaları küçükbaşta 800 lira, büyükbaşta ise 8 bin lira olarak değerlendirildiğinde ortaya büyük bir ekonominin çıkacağını kaydeden Saygılı; küçükbaşta 1.6 milyar TL, büyükbaşta ise 4.8 milyar TL olmak üzere 6.4 milyar TL'lik bir ekonomik sirkülasyon oluşacağını dile getirdi. Muammer Saygılı, “Kurbanlığın pazara getirilmesi için harcanan nakliye bedeli, pazar yerlerindeki esnafın yaklaşık 1 aylık gideri ve hayvanların pazardan nakliyesi, kesimi, ardından derisi, sakatatı, hatta tırnak ve boynuzuna kadar hepsi ayrı parasal değer. Tüm bunları düşündüğümüzde sadece kurbanlıkların oluşturduğu ekonomik sirkülasyon 10 milyar TL'yi rahatlıkla aşar” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...