Siemens hakkında soruşturma açıldı

/ Kaynak: AA
Siemens hakkında soruşturma açıldı

Ekonomi Haberleri  / AA

Rekabet Kurulu, Siemens'e soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu, Siemens Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında, Siemens markalı tıbbi görüntüleme ve teşhis cihazlarına yönelik yedek parça pazarındaki hakim durumunu kötüye kullandığı iddialarına yönelik soruşturma açılmasına karar verdi.


Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul, daha önce, şirketin, Siemens markalı tıbbi görüntüleme ve teşhis cihazlarına yönelik yedek parça pazarındaki hakim durumunu kötüye kullanmak suretiyle ilgili kanunu ihlal ettiği iddiası ile yapılan ön araştırmada, dosya konusu iddialara yönelik olarak soruşturma açılmasına gerek olmadığına hükmetti.


Söz konusu karar Danıştay 13. Dairesinin kararı ile iptal edildi. Mahkeme kararı üzerine konuyu yeniden değerlendirmeye alan ve mahkeme dosyasında bulunan bilgi ve belgeleri 1 Eylül'de müzakere eden Kurul, Siemens hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...