Türkiye'nin mali pozisyonu gücünü koruyor

Türkiye'nin mali pozisyonu gücünü koruyor

Ekonomi Haberleri

Önümüzdeki hafta Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesini yapması beklenen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten moral veren açıklama geldi.

Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Paul Gamble Türkiye'nin mali pozisyonunun gücünü koruduğunu söyledi. Londra'da düzenlenen “Küresel Ülke Notları Konferansı”nda konuşan Gamble, “Devam eden politik belirsizliğe rağmen Türkiye'nin reytinginde mali pozisyon kilit önemde. Mali güç politik ortama rağmen sarsılmadı. Kamu finansmanı ve borcun gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranındaki düşüş derecelendirmeye destek sağlıyor” ifadelerini kullandı. Türkiye'de anketlerin halen muhtemel bir koalisyona işaret ettiğini, kendileri için seçim sonrası yapısal reformların kilit rol oynayacağını söyleyen Gamble, “Petrol fiyatlarındaki düşüşle cari açık azaldı ama tahmin edildiği kadar değil. Türkiye'nin notu 18 Eylül'de değerlendirilecek. Dışsal kırılganlıkları Türkiye atlatabilir mi; FED faiz artırdığında göreceğiz. Türkiye geçmişte çok sayıda şok atlattı. Türk şirketlerinin borçlarını çevirme oranlarının yüzde 100'e yakın olması da cesaret verici. Mali güç, politik ortama rağmen sarsılmadı” dedi. Fitch Ratings'in gösterge takvimine göre Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyede olan “BBB-” kredi notunu ve “durağan” görünümünü 18 Eylül tarihinde değerlendirmesi bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...