Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Asya borsaları, Güney Kore hariç geriledi

/ Kaynak: AA
Asya borsaları, Güney Kore hariç geriledi

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsalarında bugün negatif bir seyir izlendi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek haftaki toplantısı öncesinde küresel piyasalarda artan volatilite ve dalgalı bir seyirle birlikte Asya borsalarında bugün satış ağırlıklı bir seyir izlendi.


Çin'de yetkililerin piyasaları desteklemeye devam edeceklerini belirtmesi ve ekonomik aktiviteyi destekleyecek reformların hayata geçirileceğine ilişkin beklentiler ile dün yükselen Şanghay bileşik endeksi, şu dakikalarda yüzde 0,93 düşüşle 3.213,02 puanda seyrediyor.
Japonya'da Nikkei 225 endeksi ise dün Ekim 2008'den bu yana en sert yükselişini kaydetmesinin ardından bugün yüzde 2,51 azalışla 18.299,62 puandan kapandı.


Güney Kore'de Kospi endeksi ise günü yüzde 1,44 artışla 1.962,11 puandan tamamladı.


Hindistan'da Sensex endeksi ise yüzde 1,17'lik gerilemeyle 25.417,87 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 2,16 kayıpla 21.652,28 puanda seyrediyor.


Bugün açıklanan verilere göre, Çin'de Ağustos Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,5, yıllık ise yüzde 2 ile beklentilerin üzerinde artarken, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yıllık yüzde 5,9 ile beklentilerin üzerinde azalış kaydetti.


Japonya'da temmuz makine siparişleri aylık yüzde 3,6 ile beklentilerin aksine azalırken, yıllık yüzde 2,8 ile beklentilerin altında artış kaydetti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...