FED ve Fitch endişeleri doları yeni rekora taşıdı, 3.07'yi gördü

FED ve Fitch endişeleri doları yeni rekora taşıdı, 3.07'yi gördü

Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankası'nın (FED) yarın başlayacak Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde Türk lirası varlıklar üzerindeki baskı artıyor.

Geçen hafta 2.98-3.06 aralığında hareket eden ve 3.04 seviyelerinde dengelenen dolar, yeni haftaya da yükseliş isteği ile başladı. ABD para birimi, 3.07 ile bütün zamanların rekorunu kırdı. Analistler, “FED'in perşembe günü faiz artırımına gidebileceği” yönündeki beklentilerinin, gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kaybetmesine yol açtığını ifade ediyor. Yabancı yatırım bankalarının, Türk bankacılık sektörüne ilişkin negatif yorumlarının da özellikle banka hisselerini olumsuz etkilediğini belirten analistler; ayrıca uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in cuma günü gerçekleştirmesi beklenen Türkiye değerlendirmesinin de TL üzerindeki baskıyı artırdığını belirtiyor. Teknik olarak doların 3.05'in üzerinde kaldığı sürece 3.10 seviyesinin izleneceğini öngören analistler; FED'in faiz kararına kadar piyasalardaki dalgalanmanın süreceğini kaydediyor.

“FED'in perşembe günü faiz artırımına gidebileceği” yönündeki beklentiler, Türkiye'nin aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülke para birimlerini dolar karşısında zayıflatıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...