3. havalimanı, bilet fiyatlarını düşürecek

3. havalimanı, bilet fiyatlarını düşürecek

Ekonomi Haberleri

Temel Kotil, üçüncü havalimanı ile masrafların azalacağını, bunun da bilet fiyatlarına yansıyacağını söyledi

Uçüncü havalimanının yapımı devam ederken, alanın hizmete girmesiyle uçak bileti fiyatlarının da düşeceği ifade edildi. Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, “Üçüncü Havalimanının açılışıyla masrafların azaltılıp, bilet fiyatlarına yansıyacağı kanaatini taşımaktayız” dedi. Uçak bileti fiyatını petrol fiyatlarının belirlediğini belirten Kotil, “Petrol fiyatlahrında 2009 yılında yaşanan düşüşü, o dönemde bilet fiyatlarına yansıttık. Üçüncü havalimanının açılışıyla beraber azalacak masrafların, bilet fiyatlarına da yansıyacağı kanaatini taşımaktayız. Ayrıca düşen petrol fiyatları da uçak biletlerine yansımaktadır. Bilet fiyatları zaten çok düştü” dedi. 

YAKITLA ÇEVREYE KATKI

Uçakların karbon salınımını azaltmak için çalışmaları olduğunu anlatan Kotil, şunları söyledi: “Karbon salımının azaltılmasını 2050 yılına kadar ciddi oranda düşürmek istiyoruz. Uçaklarımızın yaşları oldukça genç, bu da bize yakıt tüketiminde ciddi kâr sağlıyor. Ayrıca yakıt tüketimini azaltmak için optimizasyon yapan yazılımlar kullanıyoruz. Uçaklar hafif havada yörüngele değiştiriyor. Dolayısıyla biz de en az yakıtla en uzun mesafeyi giderek çevreye katkı veriyoruz.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...