8 ayda 18 milyar liralık çek KARŞILIKSIZ çıktı

8 ayda 18 milyar liralık çek KARŞILIKSIZ çıktı

Ekonomi Haberleri

Karşılıksız çeklerin toplam tutarı, yılın ilk sekiz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yarı yarıya artarak 17 milyar lirayı geçti.

“Karşılıksız işlemi” yapılan çek sayısı da yarım milyona dayandı. Ocak-Ağustos 2015 dönemini kapsayan 8 aylık sürede, karşılıksız çek adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artarken, “karşılıksız işlemi” yapılan çeklerin tutarındaki artış yüzde 49'u buldu. Bankalara 2015'in ilk 8 ayında ibraz edilen çeklerin sayısı 15 milyon adede ulaşırken, bu çeklerin parasal tutarı 429 milyar liraya çıktı. Bu dönemde ibraz edilen çek sayısı geçen yıla göre yüzde 16, çek adedi de yüzde 4 arttı. Söz konusu dönemde parasal tutarı 17.6 milyar lirayı bulan toplam 490 bin adet çek için “karşılıksız” işlemi yapıldı. 

'Özel'in borcu  211 milyar $
Özel sektörün dış piyasalardan sağladığı kısa ve uzun vadeli kredilerin toplamı 211 milyar doları aştı. Merkez Bankası verilerine göre, özel sektörün yurtdışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu, temmuz sonu itibariyle 2014 sonuna göre 10.4 milyar dolar artarak 178.2 milyar dolara yükseldi. Kısa vadeli kredi borcu da 11.2 milyar dolar azalarak 33.1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bankaların kredi biçimindeki borçlanmaları 9.9 milyar dolar, tahvil ihracı biçimindeki borçlanmaları ise 696 milyon dolar arttı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...