47 dakikada 1 milyar $'lık atak

47 dakikada 1 milyar $'lık atak

Ekonomi Haberleri

İsveçli TeliaSonera'nın Orta Asya'dan çekileceğini duyurması üzerine harekete geçen Turkcell, Fintur'un tamamını satın almak için harekete geçti

Ekonomi Servisi 
Turkcell Kazakistan ve Azerbaycan'da pazarın liderliği elinde bulunduran Moldova ve Gürcistan'da ise ikinciliği elinde bulunduran Fintur'un tamamını satın almak için harekete geçti. Fintur'da yüzde 41.45'lik hisseye sahip olan Turkcell, TeliaSonera'nın yüzde 58.55'lik hissesi için masaya oturma kararı aldığını açıkladı. Satın almanın 1 milyar doları bulması bekleniyor. TeliaSonera'ın satış kararını duyurmasıyla ilginç bir süreç de yaşandı. TeliaSonera'nın açıklamasında Orta Asya pazarından çekilmeye karar verdiği belirtilerek, bundan böyle Avrupa ve İsveç pazarına odaklanacağı belirtildi. Şirket CEO'su Johan Dennelind'ın açıklamalarının ardından Turkcell'den de aynı hızla cevap geldi. Turkcell 47 dakika sonra KAP'a yaptığı açıklamada Fintur'da yüzde 58,55 çoğunluk payı olan TeliaSonera'nın tamamının satın alınmasıyla ilgili süreci başlattığını bildirdi. Turkcell'in açıklamasında, “Şirketimizin bölgedeki büyüme stratejisine paralel ve hâlihazırda yüzde 41,45 payla azınlık hissedarı olduğu Fintur'un tamamının satın alınmasıyla ilgili stratejik opsiyonların değerlendirilmesi amacıyla stratejik ve finansal danışman atama süreci başlatılmıştır” denildi. 
Fintur; Kazakistan, Azerbaycan, Moldova ve Gürcistan'da faaliyet gösteriyor. Fintur'un Kazakistan'daki iştiraki KCell 10,8 milyon abone ve 231 milyon dolar gelir ile pazarı elinde bulunduruyor. Aynı şekilde Azerbaycan'daki iştiraki Azercell: 4,2 milyon abone, 101 milyon dolar gelirle pazarın liderliğini elinde bulunduruyor. Fintur'un Moldova'daki iştiraki Moldcell 900 bin abone ve 18 milyon dolar gelirle, Gürcistan'daki iştiraki Geocell de 2 milyon abone. 23 milyon dolar gelirle pazarın ikinci en büyük şirketi konumunda bulunuyor. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...