Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

4.5G'ye geçiş ücretsiz

4.5G'ye geçiş ücretsiz

Ekonomi Haberleri

3G'den 4,5G'ye geçişte aboneler, geçiş için ek ücret ödemek zorunda kalmayacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 3G'den 4.5G'ye geçişin ücretsiz olacağını belirterek, “Aboneler, geçiş için ek ücret ödemek zorunda kalmayacak” dedi. Bilgin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 26 Ağustos'ta gerçekleştirilen 4.5G ihalesinde toplamda 365.4 MHz frekans satışının gerçekleştirildiğini hatırlattı. Mobil hizmetlerin sunumu amacıyla daha önce 183,8 MHz olarak tahsis edilmiş olan frekanslara iki kattan fazla frekans ilave edilerek mobil geniş bant hizmetlerinin daha hızlı ve daha kaliteli bir şekilde sunulmasının önünün açıldığını anlatan Bilgin, yeni teknolojiyle mobil internet hızının en az 10 kat artmasının beklendiğini bildirdi. KDV dahil toplam ihale bedelinin 3 milyar 960 milyon 212 bin 918,74 avro olduğunu belirten Bilgin, “İhalede ulaşılan 13 milyar liranın üzerindeki rakam ekonomiye olan güvenin bir göstergesidir” diye konuştu.  
Operatörlerin 1 Nisan 2016'dan itibaren yeni teknolojiyle vatandaşlara hizmet vermeye başlayacaklarını ifade eden Bilgin şöyle devam etti: “4.5G uyumlu mobil telefonu ve sim kartı bulunan aboneler 4,5G hizmetinden faydalanmaya başlayacak. 2G'den 3G'ye geçilirken BTK'nın aldığı kararla mevcut aboneler SMS ile onay vermek suretiyle ek ücret ödemeden 3G abonesi olabiliyordu. 3G'den 4,5G'ye geçilirken de tüketiciler mağdur edilmeyecek.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...