Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Genel Başkanı Bülent Tunç; son zamanlarda kırmızı et fiyatlarındaki yükselişin kurbanlıklara da yansıdığını ve bu artışın özellikle 'büyükbaş'larda hissedildiğini söyledi. Vatandaşların “pahalılık” sebebiyle küçükbaş hayvana yöneldiğini belirten Tunç, “Geçen yıl 3 milyon küçükbaş hayvan kesilmişti. Bu yıl büyükbaş kesiminin azalacağını, küçükbaş tercihinin artacağını düşünüyoruz. Pazarlardaki satışlar da onu gösteriyor. Bir büyükbaş hissesine üç küçükbaş alınabiliyor. Bundan dolayı insanlar küçükbaşa yöneldi. Bu yıl 'küçükbaş'ta 3.5 milyon rakamını görürüz” diye konuştu. Pazarda küçükbaş kurbanlıklarını satan Mehmet Demir ise şunları söyledi: “Yıllardır besicilik yapıyorum. İlk defa bu yıl küçükbaş satışları besicileri memnun ediyor. Küçükbaş hayvanlardan 20-40 kilogram arasında et çıkıyor. Fiyatı da 500-900 TL arasında...”