Borsa güne nasıl başladı?

/ Kaynak: AA
Borsa güne nasıl başladı?

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne yüzde 0,21 düşüşle 74.833,33 puandan başladı.

BIST 100 endeksi önceki kapanışına göre 160,38 puan gerilerken, bankacılık endeksi yüzde 0,32, holding endeksi yüzde 0,24 düşüş kaydetti. Açılışta en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 0,76 ile "menkul kıymet yatırım ortaklığı", en çok düşen sektör endeksi ise "bankacılık" oldu.


BIST 100 endeksi dün küresel piyasalardaki negatif seyrin etkisiyle gün boyu düşüş eğiliminde hareket ederek, günü yüzde 1,14 azalışla 74.993,71 puandan tamamlamıştı.


Bugün Çin'de açıklanan imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksinin (PMI) beklentilerin altında kalarak son 6,5 yılın en düşük seviyesine gerilemesi Asya borsalarında satış baskılarını artırdı.


Analistler, Çin'in büyümesine yönelik endişelerin tüm dünya borsalarını negatif etkilediğini belirterek, bugün Avrupa ve ABD'de açıklanacak PMI verilerinin takip edileceğini kaydediyor. Bayram tatili nedeniyle öğlene kadar işlem yapılacak yurt içi piyasalarda negatif bir seyir izlenebileceğini ifade eden analistler, BIST 100 endeksinin 74.000 seviyesinin destek konumunda olduğunu dile getiriyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...