Devletin zirvesinde CEO'lara randevu

Devletin zirvesinde CEO'lara randevu

Ekonomi Haberleri

Başbakan Davutoğlu Apple'dan Cargill'e General Electric'ten Pepsi'ye kadar dünya devi firmaların yöneticileriyle bir araya gelecek

Oğuzhan ŞAHİN

Devletin bir ve iki numaralı isimleri ardı ardına dünyanın önemli CEO'larıyla buluşacak. BM'nin 70. Genel Kurulu'na katılmak üzere bugün New York'a gidecek olan Başbakan Davutoğlu dünya devlerinin CEO'larını kah-valtıda kabul edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise kasım ayında Türkiye'de yapılacak G-20 zirvesi öncesinde Japon iş adamlarıyla bir araya gelecek. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için bugün ABD'ye gidecek olan Davutoğlu'nun gündeminde siyasi, güvenlik ve diplomasi konularının yanı sıra ekonomi ve yatırımla ilgili önemli toplantılar var. Kurban bayramının hemen ardından 29 Eylül sabahı TOBB'un ABD Ticaret Odası ile birlikte düzenlediği “CEO buluşması”na katılacak olan Davutoğlu, Apple'dan Cargill'e, City Group'tan Exxon Mobile'a, General Electric'ten Pepsi'ye, Intel'den IBM ve Raytheon'a kadar dünya devi firmaların yöneticilerini kabul edecek. Davutoğlu aynı gün Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve ABD İş Konseyi'nin (TAİK), Goldman Sachs iş birliğiyle organize ettiği “7'nci Türkiye Yatırım Konferansı”na katılacak. 400'e yakın kişinin buluşması planlanan konferansta Davutoğlu, ABD'li yatırımcılara Türkiye'deki yatırım imkânlarını anlatacak. Başbakan Davutoğlu'nun aynı gün Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı koordinesinde aralarında United Parcel Service'in (UPS) de olduğu bazı gruplarla Türkiye'ye dönük çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulunulacak. Davutoğlu aynı zamanda cumartesi günü “Kalkınma Zirvesi” ana başlığında düzenlenecek 6 oturumdan birine Senegal Cumhurbaşkanı'yla birlikte Eş Başkanlık yapacak. Davutoğlu'nun halen Türkiye'de bulunan G20 Dönem Başkanlığı sıfatıyla bu zirvede bulunmasının ayrı bir anlam taşıdığı belirtiliyor. Küresel ortaklık taahhütleriyle ilgili oturumda, dünya kalkınma hedeflerine dikkat çekilecek. 
Türkiye'nin dünyanın önde gelen CEO'larıyla ikinci randevusu ise ekim ayında olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kasımda Türkiye'de yapılacak G-20 zirvesi öncesinde üye ülkelere yönelik temaslarını 7-9 Ekim tarihlerinde Japonya ile sürdürecek. Erdoğan'ın Japonya ziyaretinde 8 Ekim'de Tokyo'da ünlü Japon iş adamlarının da bulunduğu CEO Roundtable toplantısına iştirak etmesi öngörülüyor. Erdoğan'ın Japonya'ya geniş bir iş adamı heyeti ile çıkarma yapması bekleniyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...