Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dolar rekora yöneldi!

Dolar rekora yöneldi!

Ekonomi Haberleri

Dolar, Fed Başkanı Janet Yellen`in konuşması öncesinde diğer para birimlerine karşı değer kazanırken, uluslararası piyasalarda dolar/TL rekora koşuyor.

UZMANPARA


Dolar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın faiz artışı konusunda mesajlar içermesi olası konuşması öncesinde diğer büyük para birimleri karşısında 6.5 haftanın zirvesini zorlarken, yurt içinde ise piyasaların kapalı olduğu günde aniden zirveye yöneldi. 
Dolar rekora yöneldi!

DOLAR/TL 3.06'YI AŞTI


Dolar/TL'de de yükseliş sürüyor. Saat 09:20'de uluslararası piyasalarda 3.02 seviyelerinden işlem göre dolar/TL saat 10:40 itibariyle 3.0614'e kadar tırmandı. Doların tarihi zirvesi 3.0697 lira düzeyinde.


'ADİL YORUM YAPMASI ZOR'


İntegral Menkul Değerler A.Ş. Araştırma Direktörü ve UZMANPARA yazarı Tuncay Turşucu, konuya ilişkin UZMANPARA'ya yaptığı değerlendirmede USDTRY'de yeniden 3.0689 seviyesindeki zirveye doğru yükseliş görüldüğünü belirterek "Öncelikle global piyasalarda buna neden olabilecek herhangi bir gelişme görülmüyor. Gelişen ülke para birimlerinde de ABD dolarına karşı önemli bir değer kaybı mevcut değil. Diğer yandan yurtiçi piyasalar tatil olması nedeni piyasada bankalar ve Merkez Bankası yok. Bu nedenle USDTRY'de oluşan fiyatlar ne kadar hacimli ne kadar adil yorum yapması zor. Bundan dolayı, global piyasalarda önemli bir gelişme olmadığı sürece USDTRY'de volatil seyirler görebiliriz" dedi.


'DİKKATLİ OLMAKTA FAYDA VAR'


Bugün 3.0689 zirvesine doğru hareket görülebileceği gibi yarın yeniden 3.03 seviyesine doğru gevşemeler de görülebileceğine iaret eden Turşucu "Dikkatli olmakta fayda var. Teknik olarak 3.0693 direnci kırılırsa bu durumda 3.12 seviyesine doğru hareketler hızlanabilir. Aşağıda 2.9850 güçlü destek olarak izliyoruz. Ancak önemli global gelişme olmadıkça zirve seviyesinin geçilmesini bayram süresince beklemiyorum" diye konuştu.


ALB Forex Analisti ve UZMANPARA yazarı Rıdvan Baştürk ise "Bayramın ilk gününde kur tarafında oldukça sert hareketlerle karşı karşıyayız" diyerek, sözlerine şöyle devam etti:


KURDAKİ SERT HAREKET NEDEN KAYNAKLANIYOR?


"Dün veri akışının sakin olduğu günde gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında oldukça zayıf bir görünüm sergilemişti. Bu kapsamda kur gün içerisinde sıklıkla 3.0450 direncini test etmiş fakat kıramamıştı. Bugün ise sabah saatlerinde kur tarafında dalgalanmanın oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Saat 09:20 sularında 3.0270 seviyelerine kadar geri çekilen dolar/TL, çok kısa bir süre içerisinde 3.0608 seviyesine kadar yükseldi. Kurdaki bu sert hareketler içeride piyasanın kapalı olması nedeniyle işlem hacminin düşük olmasından kaynaklanıyor olabilir. Ancak sadece Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kaybetmediğinin altını çizmekte fayda var. Güney Afrika Randı, Rus Rublesi, Meksika Pezosu gibi para birimleri de dolar karşısında değer kayıpları yaşamaktadır. Günün geri kalan bölümünde ABD'de gözler dayanıklı malların siparişleri verisinde olacak. Piyasa beklentisi üzerinde gelebilecek veriler gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki baskıyı artırabilir. Bu kapsamda kurda tarihi zirve seviyesi olan 3.0692 seviyesine doğru bir hareket görebiliriz. Kurda  gün içerisinde yaşanabilecek sert geri çekilmelere karşı da dikkatli olmak gerekiyor." 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...