Kurban Bayramı coşkusu tüm İslam âleminde ve yurt genelinde devam ediyor. Kurbanlarını kesen vatandaşlar, etlerini işlemek amacıyla parçalara böldürürken kıymalık, köftelik, yemeklik olarak saklamak amacıyla ayırt ediyorlar. Kurban süresince etlerin sadece bir kısmını pay olarak dağıtma ve tüketme şansımız olduğunu ifade eden Anadolu Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir, etin geri kalan kısmının da muhafaza edildiğini aktardı. Etleri dondurmanın bunun en kolay yolu olduğunu vurgulayan Güldemir, “Etlerin hepsi aynı dondurucuya konuluyor. Donmuş et sonrasında ayırt edilemez. O yüzden dondururken paketlerin üzerine ufak etiketler halinde etin ne için kullanılacağının yazılması hoş olur. Örneğin hayvanın sırt kısmı, ızgaralık, köftelik veya kıymalık gibi etiketler bunlar” dedi.