Bankalar Birliği'nden tüketiciye özel kılavuz

Bankalar Birliği'nden tüketiciye özel kılavuz

Ekonomi Haberleri

TBB, kamuoyunu bilgilendirmek için “Bireysel Bankacılık Hizmetlerinde Tüketicilere Genel Bilgiler” başlıklı 17 sayfalık metni internet sitesinde yayınladı

Türkiye Bankalar Birliği, kamuoyunu bilgilendirmek için “Bireysel Bankacılık Hizmetlerinde Tüketicilere Genel Bilgiler” başlıklı 17 sayfalık metni internet sitesinde yayınladı. Bankacılık hizmetlerinde tüketicilerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlayan metin, merak edilen önemli konulardaki soruları cevaplandırıyor. Özellikle tüketici kredisi sözleşmelerinde ve banka ile imzalanan sözleşmelerde, kredi faiz oranları konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları anlatan metin; bankaların hangi hizmetler için masraf ya da ücret talep edebileceğine işaret ediyor. Kullanılan kredilerin vade, taksit ve ödemeleri, konut satış sözleşmeleri, Tüketici Hakem Heyeti başvurularıyla ilgili merak edilen sorulara da cevap veriliyor. Ayrıca kredili mevduat hesabı ve kredi kartı sözleşmeleri ile taksitli nakit avans kullanımında göz önünde bulundurulması gereken hususlara değiniliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...