Sonbaharda güldüren hisseler!

Sonbaharda güldüren hisseler!

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri arasında bilanço ve temettü beklentisi olan şirketler son 5 yıldır sonbahar mevsiminde güldürüyor.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri arasında bilanço ve temettü beklentisi olan şirketler son 5 yıldır sonbahar mevsiminde yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Mevsimsel olarak eylül ortasından aralık ortasına kadar geçen sürede yatırımcıların genellikle yıl sonu kâr beklentisi yüksek ve düzenli temettü ödeyen şirket hisselerini tercih ettikleri görülüyor. Söz konusu dönemde, önceki 5 yılda bazı hisse senetleri ortalamanın oldukça üzerinde bir performans gösterdi. Son 5 yılın 5'inde de BIST 100'e görece daha iyi performans gösteren hisse senetleri; Aselsan, Anadolu Isuzu ve Tüpraş oldu. Borsa performansına göre Aselsan yüzde 16.4, Anadolu Isuzu yüzde 16.2 ve Tüpraş yüzde 6.6 daha iyi performans göstererek yatırımcısını sevindirdi. Son 5'yılın 4'ünde BIST 100'e göre daha iyi performans gösteren hisse senetleri incelendiğinde ise; ortalama yüzde 20 ile Arsan, yüzde 19 ile Pimaş, yüzde 18 ile Desa, yüzde 17 ile Yünsa ve Armada öne çıkıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...