Emekliye ATM'deki tuzaklar sona ersin

Emekliye ATM'deki tuzaklar sona ersin

Ekonomi Haberleri

Bankaların finans dili, emeklilerin mağdur olmasına sebep oluyor.

Raşit Aydoğan ANKARA
Binlerce emekli, 'kullanılabilir bakiye' kısmında belirli bir tutar görünce bir ödeme yapıldığı düşüncesiyle bu tutardan para çekiyor. Bir sonraki ay, maaşı yatırıldığında faiz kesintisi alındığından, eksik ödeme yapıldığını zanneden emekli isyan ediyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, 'kart bakiyeniz', 'karta yüklenecek bakiyeniz', 'vadesiz hesap bakiyeniz', 'kullanılabilir bakiyeniz' ve 'ek hesap kullanılabilir limitiniz' gibi terimler sebebiyle mağdur olduğunu söyledi. Ergün, “Türkiye'de kısıtlı maaşıyla yaşamaya çalışan yüz binlerce emekli, maaşını kuruşuna kadar bilir. Bu yüzden ekranda gördükleri tutarın kendi hakları olduğunu düşünmüyorlarsa hiçbir şekilde kullanmasınlar” dedi. Bu paraların çekilmesi halinde bankaların yasal faiz oranlarını emeklinin bir sonraki maaşından kesildiğini hatırlatan Ergün, “Emekli de bunun sağlık kesintisi olduğunu zannediyor. Bankalar bu finansal tuzakları emeklinin önünden kaldırmalı” talebinde bulundu.
BİRÇOĞU YARDIM ALIYOR
Emeklilerin birçoğu, otomatik para çekme makinelerindeki hızlı değişiklikler ve kendilerine karmaşık gelen finans dili sebebiyle yardım almadan birçok işlemi yapamıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...