11 milyon adet Volkswagen çağırılacak

11 milyon adet Volkswagen çağırılacak

Ekonomi Haberleri

Volkswagen, 11 milyon aracı geri çağırarak onaracağını ve skandalın ardından şirketin imajını düzeltmeye çalışacağını açıkladı.

Volkswagen, egzoz gazı emisyon testlerinde hile yapan yazılımı içeren 11 milyon aracı geri çağırarak onaracağını ve skandalın ardından şirketin imajını düzeltmeye çalışacağını açıkladı. Alman otomobil devinin yeni CEO'su Matthias Müller, firmanın “önümüzdeki birkaç gün içerisinde” söz konusu araçları geri çağıracağını söyledi. Bunun maliyetinin, şirketin skandalı temizlemek için ayırdığı 6.5 milyar dolardan daha fazla olması bekleniyor. Volkswagen'in, bin üst düzey yöneticisiyle Wolfsburg'da kapalı kapılar ardında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Müller, “Uzun ve zorlu bir yolculuk, çok sıkı bir çalışma bizi bekliyor. Adım adım ilerleme gösterebileceğiz ve önümüzde birçok engel olacak” dedi. Volkswagen'in piyasa değerinin üçte birini kaybetmesine sebep olan skandalın, Alman ekonomisine de zarar vermesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...