Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yılmaz: Tüketiciyi üzene misli ile ödetiriz!

Yılmaz: Tüketiciyi üzene misli ile ödetiriz!

Ekonomi Haberleri

Yılmaz, bazı dağıtım şirketlerinin tüketici haklarını ihlal ettiklerine yönelik şikâyetler aldıklarını belirtti

Konya Selçuk Üniversitesi'nde düzenlenen 6. Türkiye Enerji Zirvesinin açılışında konuşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, kurum olarak kırmızı çizgilerinin adalet olduğunun altını çizerek, bazı dağıtım şirketlerinin tüketici haklarını ihlal ettiklerine yönelik şikâyetler aldıklarını ifade ederek, “EPDK olarak tüketiciyi üzenleri biz misli ile üzeriz. Onun için hiçbir dağıtım şirketinin tüketiciyi üzmemesi gerekir, bu hususta çok hassas davranması gerekiyor. Biz EPDK olarak hiçbir tüketicinin mağdur olmasına göz yummayacağız daha önce göz yummadığımız gibi. Tüketicilere yeterli, kaliteli, düşük maliyetli elektrik sunumu yanında mali açıdan güçlü, istikrarlı bir elektrik piyasasını derinleştirmek için çalışmamıza devam edeceğiz. Elektrik piyasasında rekabeti esas alan ve her geçen gün gelişen bir piyasayı el birliği ile oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye enerji piyasasının OECD ülkeleri içinde en hızlı büyüyen piyasa olduğunun altını çizen Mustafa Yılmaz, “Piyasamız AB'nin 2.5 katı hızla büyüyor. Bu noktaya ulaşmak hiç kolay olmadı. Özellikle son 12 yılda zorlu bir sürecin üstesinden el birliği ile gelmeyi başardık. Bunu başarırken siyasi otoritenin verdiği destek bizler için hayati nitelikteydi” açıklamasında bulundu. Türkiye'de 72 şehirde doğalgaz kullanıldığını belirten ve yıl sonunda bu rakamın 76'ya ulaşacağını açıklayan Yılmaz, hedefin tüm şehirlerde doğalgaz kullanımını sağlamak olduğunu kaydederek, “2002 yılında doğalgaz tüketimi 17 milyar metreküptü, bu miktarın yüzde 60'ı elektrik üretimi amacıyla kullanılıyordu. Bugün doğalgaz tüketimimiz neredeyse üç kat artarak 50 milyar metreküpe ulaştı. Bu yıl 50 milyar metreküpü aşacağız inşallah” dedi. LPG piyasasında yaşanan gelişmelerin de ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirten ve 10 bin 500 istasyon ve 8 bin tüp bayisi ile önemli bir istihdam sağlayan LPG piyasasının Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 4'ünden fazlasını karşıladığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: “Yıllık yaklaşık 3.7 milyon tonluk tüketim ile ülkemiz önemli LPG pazarlarından birisi haline geldi. 4.2 milyon LPG'li araç sayımız ile ulaşımda kullanılan LPG miktarı bakımından ülkemiz Güney Kore'den sonra ikinci sırada yer almakta. LPG'li araçlar sayesinde Türkiye her yıl 1.2 milyon ton daha az karbon emisyonu salmaktadır.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...