Hükümet yaptırımlara karşı B planı hazırladı

Düzenleyen:
Hükümet yaptırımlara karşı B planı  hazırladı

Ekonomi Haberleri

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım kararları üzerine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında bakanlıklar arası koordinasyon komitesi oluşturuldu.

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım kararları üzerine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında bakanlıklar arası koordinasyon komitesi oluşturuldu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığındaki komite, enerji başta olmak üzere atılacak adımları belirledi, turizm ve ihracat gelirleri açısından yaşanabilecek kayıp, bunların telafisi için izlenecek yöntem masaya yatırıldı. Alınan kararlar, Brüksel dönüşü Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunulacak.
DOĞALGAZ: Rusların önemli kozu olarak doğalgaz ihracını kesmeyeceği öngörülüyor. Kesilirse de Azerbaycan ve İran'dan ilave gaz alımı ile Katar, Cezayir ve Nijerya'dan LNG alımı söz konusu. Kuzey Irak gazı da önemli bir seçenek. Ayrıca gaz akışı devam ederken, Tuz Gölü depolama tesislerinin yapımı hızlandıracak. Aliağa'daki LNG depolama hacmi de büyütülecek.

İŞ DÜNYASI: Her adımda bilgilendirme yapılacak, doğalgaz çevrim santralleriyle sanayi tesislerinde ikinci yakıtla üretim için hazır olmaları istenecek.
AKKUYU: Hükümetler arası anlaşma hükümleri korunacak. Şu ana kadar 3 milyar dolar kaynak aktaran Rus tarafının kararı beklenecek. Buna göre yeni ülkeler gündeme alınacak.
ELEKTRİK: Gerekirse barajların yedek rezervleri elektrik üretimine kanalize edilecek.

İHRACAT: Türk malları için yeni pazar bulmak adına Uzak Doğu ve Afrika'da yeni iş birliklerine gidilecek. Çin, Endonezya, Malezya, Kore gibi ülkelerle ilişkiler geliştirilecek. Gümrüklerde bekleyen malların hızla iadesi sağlanacak.
TURİZM: Farklı ülkelerde indirimli satış kampanyaları düzenlenecek, zararlar telafi edilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...