'Her 10 kişiden 9’u Foreks’te kaybediyor'

Düzenleyen:
'Her 10 kişiden 9’u Foreks’te kaybediyor'

Ekonomi Haberleri

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, “Foreks’te işlem yapan 100 yatırımcının 87-88’i bu işten zarar ediyor.

Bu yılın sonunda reklamları yeniden düzenliyoruz. Foreks’te küçük yatırımcıları koruyucu ilave tedbirler getireceğiz. Yeni düzenlemelerimiz 1 Ocak 2016’dan itibaren yürürlüğe girecek” dedi. Foreks işlemlerinde kaldıraç oranlarının yüksek olduğunu, 1 liralık yatırımla 100 liralık işlem yapılabildiğini, yüzde 1’lik bir fiyat değişimiyle de bütün paranın kaybedilme ihtimalinin yüksek olduğunu hatırlatan SPK Başkanı Ertaş, çok iyi bilmeyen yatırımcıların bu işe girmemesi gerektiğini vurguladı. Ertaş, şunları kaydetti: “Foreks’e yatırım yapacaklara çok küçük rakamlarla bu işi denemelerini, birden fazla aracı kurumla çalışmalarını ve aldatıcı reklamlara da güvenmemelerini şiddetle tavsiye ediyoruz. Foreks işlemini daha çok iş dünyası, döviz risklerini ‘hedge’ etme amacıyla kullanmalı. Yüksek getiri sağlamak amacıyla yatırım yapanlar, bunun götürüsünün yüksek olduğunu bilmeli.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...