Drone’ların boyutu küçüldü menzili uzadı

Düzenleyen:
Drone’ların boyutu  küçüldü menzili uzadı

Ekonomi Haberleri

Dronelar daha da küçülürken, daha uzun süreli havada kalacak.

Drone'larda gelinen son noktayı yine CES'te göreceğiz. Intelligent Energy firması 2 saate varan uçuş süresiyle dikkat çeken drone'ları CES'te tanıtılacak. Fuarda tanıtılması beklenen PowerUp FPV ise kağıttan bir uçağı kontrol edilebilir bir hava aracına dönüştürürken, Belçikalı bir firma tarafından üretilen Fleye adındaki top şeklinde drone, yaralanma riskini azaltmak için pervanelerini plastik bir kürenin arkasında saklıyor. Aksiyon kamera üreticisi GoPro da 360 derece görüntü ve çarpışma engelleyici teknolojiyi yine bu fuarda duyuracak. 
Drone'lardaki bu gelişmelere paralel olarak akıllı sistemlere ihtiyaç duyuluyor. Burada devreye giren Qualcomm üzerinde çalıştığı yeni teknoloji Snapdragon Flight ile drone'lara analiz edebilme yeteneği kazandırılıyor. Örneğin Snapdragon Flight drone'ları bağımsız olarak uçabiliyor, kalkış noktasına geri dönebiliyor, hareketlerini planlayabiliyor, sesli takip edebiliyor ve 4K video kaydı yapabiliyor. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...