10 milyar dolarlık akıllı etiket

Düzenleyen:
10 milyar dolarlık akıllı etiket

Ekonomi Haberleri

Xerox geliştirdiği basılı elektronik etiket teknolojisi ile Türkiye'de 10 milyar doları bulan sahte ürün satışlarının önüne geçecek

ÖMER TEMUR

Xerox, dünyada pazar büyüklüğü 1 trilyon doları, Türkiye’de ise 10 milyar doları geçen sahte ürünler ile mücadelede kullanılacak Xerox Basılı Bellek adlı elektronik etiket teknolojisi geliştirdi. Geliştirilen bu teknolojinin özellikle ilaç sektöründe sahte ilaç üretimini engellemek için kullanılacağı belirtiliyor. 
Günümüzde görünmez mürekkepler, hologramlar ve RFID etiket teknolojileri kolayca kopyalanabiliyor. Bazı iş kollarında orijinal süsü verilen taklit ürünlerin sahteliği kutu ve ambalajlarına bakılarak anlaşılamıyor, ürün içeriğinin laboratuvar testlerine tabi tutulması gerekiyor. Sahte ürünlerinin üretilip pazarlanmasından dolayı markalar çok önemli kayıplar yaşarken, tüketiciler de bilmeyerek sahte ve taklit ürünleri kullanmak durumunda kalıyor. Üzerinde 68 milyar farklı kodlu veri depolayabilen Xerox Basılı Bellek teknolojisi ise her bir ürüne özel şifrelenmiş bir QR kod gibi baskı kodu üretiyor. Üzerine uygulandığı ürüne tanıma ve belgeleme özelliği katan bu baskı kodları, yalnızca markanın yetkili personellerinin sahip olduğu el terminalleri veya güvenli akıllı telefon uygulamaları ile okunabiliyor. Xerox Basılı Bellek teknolojisi  özellikle ilaç gibi sahte üretimi insan hayatını tehlikeye atan ürünlerin takibini ve güvenli şekilde dağıtımını sağlayacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...