Postu havalimanına serecek

Düzenleyen:
Postu  havalimanına  serecek

Ekonomi Haberleri

Zeytinburnu'nda sıkışan deri sektörü gözünü 3. havalimanına dikti. İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Şenocak devletin bölgede kendilerine yer göstermesini beklediklerini belirterek, "Bizim için taş ocağı bile olur" dedi

Ömer TEMÜR İSTANBUL

Geçtiğimiz yıl ihracata 1.5 milyar dolarlık katkı sağlayan, dünyanın en büyük 11. tedarikçisi konumunda bulunan ve 66 bin kişiyi istihdam eden deri sektörü gözünü 3. havalimanına dikti. İstanbul'da faaliyet gösteren firmaların özellikle Zeytinburnu'nda sıkıştığına dikkat çeken İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, devletin kendilerine yer göstermesini beklediklerini söyledi. Şenocak, "Firmalar Zeytinburnu'nda, şehrin içerisinde sıkışmış durumda. Kiralar da çok yüksek. Eğer devlet bize yeni kurulan şehirde 3. havaalanının bulunduğu bölgede yer gösterirse taşınırız. Bizim için taş ocağı bile olur" dedi. Deri sektörü katma değer üretin bir sektör olduğuna dikkat çeken Şenocak, teşvik beklentilerini de dile getirdi. Bu konuda Kalkınma Ajansı ile görüşme halinde olduklarını ifade eden Şenocak, "Ajans bize 6. bölgeye teşvik uyguluyoruz, oraya gidin diyor. Ancak tasarımcıları Doğu'ya Güneydoğu'ya götürmemiz mümkün değil. İstanbul'un yakınında olmak istiyoruz" diye konuştu. 
UZAK DOĞU ÜRÜNLERİNE VERGİ KONULSUN
Dünyada yaşanan ekonomik durgunluk ve sıkıntılardan dolayı ekonomi yönetiminden bazı istekleri bulunduğunu belirten Şenocak taleplerini şöyle sıraladı: “Sektöre faizsiz kredi desteği sağlanması, Eximbank ihracat kredilerinin sürelerinin uzatılması, Rusya’da yatırım yapmış firmaların finansal yükümlülüklerinin yeniden yapılandırılması, özel bankaların teminatlı kredileri geri çağırmalarının önlenmesi, kamu alacaklarının ertelenmesi, DİR belge kapatmalarında ilave süre tanınması, ihracata yönelik ürünlerde ÖTV’nin kaldırılması ve geri gelen eşyaya gümrük mevzuatı kapsamında kolaylık sağlanmasını istiyoruz. Bu önerilerimiz yerine getirilirse sektörümüz yaşanan sorunları daha rahat aşacaktır. Bu sürecin doğal bir sonucu olarak firmalarımız katma değerli ürünler üreterek daha rekabetçi bir yapıya kavuşacaklar.” Uzak Doğu ürünlerine de ilave vergi konulmasını isteyen Şenocak, "Türkiye'de üretim yapan firmalar tabakhane vergisi gibi bir çok yükümlülüğe sahip. Ama Çin, Pakistan ve Hindistan'dan gelen ürünler bunlardan muaf. Rekabette dezavantajlı bir konumdayız" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...