Bakan Merkez’in enflasyon beklentisini yorumladı

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Bakan Merkez’in enflasyon beklentisini yorumladı

Ekonomi Haberleri  / iHA

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın 2016 yılı enflasyon oranıyla ilgili açıklamasına "İnşallah biz de Ekonomi Bakanlığı olarak üzerimize düşeni yapacağız, 7.5 olması için gayret göstereceğiz" diye değerlendirdi.

12’inci CNR EXPO Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nın bugün gerçekleşen açılış törenine Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş katıldı. Açılış töreninin ardından mobilya stantlarını gezen Bakan Elitaş, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Ekonomi Bakanı Elitaş, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın 2016 yılı enflasyon oranıyla ilgili yaptığı açıklamasıyla ilgili bir basın mensubunun soru sorması üzerine, "Biliyorsunuz yaş meyve ve sebzede ortaya çıkan mevsim etkisi var. Hava şartlarının olağanüstü artmasından kaynaklı bir durum söz konusu. Onun, eğer düzelmesiyle birlikte inşallah uygun hale gelecek. Bir de kırmızı et fiyatlarıyla ilgili, kırmızı et fiyatlarında artış yüksek. Enflasyon rakamlarını etkileyen olumsuz unsurlardan birisi. Bizim Avrupa Birliği’nden ithal etmemiz gereken, AB anlaşması gereğince 20 bin tona yakın bir et ithalatımız var. O konuyla ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar. Et fiyatlarını biraz daha disipline edebilmek için, tüketicilerin zararını önleyebilmek için o konuyla ilgili ithal iznine vereceğiz. Bir de daha önce anlaştığımız Bosna Hersek’ten 15 bin ton taahhüt ettiğimiz bir et alımı ithalatı vardı. Bunun hemen hemen 9 bin tonunu gerçekleştirdiler. Bu sene ve bir daha ki sene 6 bin ton civarında 6 bin 500 ton oradan da ithalat gerçekleşecek. Ümit ediyoruz bu ilk 3 ay içerisinde mevsimsel etkilerin olumsuzluğunun az hissedildiği bir nokta olur. Merkez Bankası 2016 yılını orta nokta olarak 7.5 olarak değerlendirmiş. İnşallah biz de Ekonomi Bakanlığı olarak üzerimize düşeni yapacağız. 7.5 olması için gayret göstereceğiz" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...