Sokak aydınlatmasında 300 milyonluk anlaşmazlık

Düzenleyen:
Sokak aydınlatmasında  300 milyonluk anlaşmazlık

Ekonomi Haberleri

Sokak aydınlatmalarında dağıtımcılarla belediyeler arasında anlaşmazlık sürüyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Dağıtımcılar, yüzde 80 oranında bakanlık tarafından ödenen bedeli tahsil edebildiklerini ancak geri kalan kısmı belediyelerden alamadıklarını belirterek TETAŞ’ın belediyelere doğrudan satış yapmasını önerdi. Bir yıl içerisinde yaklaşık 1.2 milyar TL harcanan sokak aydınlatmaları giderlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile belediyeler üstleniyor. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Sekreteri Uğur Yüksel tahsil edemedikleri paranın 300 milyon lirayı bulduğunu söyledi. Yüksel, toplam sokak aydınlatma giderinin 1.1 ila 1.2 milyar TL olduğuna dikkat çekerek bu rakamdan dağıtım şirketlerine 20 milyon liralık gelir kaldığını söyledi. Yüksel, “Şu anki alacak 15 yıllık gelire karşılık geliyor. Bu kapsamda Hazine Müsteşarlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı ile görüşüldü. TETAŞ’ın doğrudan belediyelere satış yapmasını öneriyoruz. Şimdi biz satıyoruz. Alamadığımızı bari TETAŞ’a ödemeyelim, mahsuplaşalım istiyoruz” dedi.
ELDER Genel Sekreteri Yüksel, kayıp kaçakla ilgili olarak ise eski bilgilerin doğru olmadığını söyledi. “Kayıp-kaçak oranını hiçbir zaman sıfırlamak mümkün değil. Şebekeler iyileştikçe bu oranlar azalır” diyen Yüksel, Dicle’deki kayıp kaçak oranının yüzde 75, İstanbul BEDAŞ’ta ise bu oranın yüzde 11 olduğunu vurguladı. Yüksel, BEDAŞ’ın kayıp kaçakta toplam miktar olarak Dicle’den sonra geldiğini aktardı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...