Körfez'de kadınların 385 milyar $ serveti var

Düzenleyen:
Körfez'de kadınların 385 milyar $ serveti var

Ekonomi Haberleri

Bankacılık, turizm ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteren toplam 7 bin şirkete sahip Suudi Arabistanlı iş kadın-ları, dünyada 27 milyar dolarlık yatırım yaptı

Zenginlikleriyle bilinen Körfez ülkelerinde, eğitim seviyesi hızla artan kadınlar da büyük servetlere ortak oluyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Al-Masah Capital şirketinin yayımladığı rapora göre, Körfez ülkelerindeki iş kadınlarının serveti 385 milyara dolara ulaştı. Bir başka araştırma da Körfez'deki iş kadınlarının servetlerinin, bölgedeki toplam kişisel servetin yüzde 20.2'sine tekabül ettiğini gösteriyor. Kadın nüfusun, toplam nüfusun yüzde 41'ini oluşturduğu bölgede, çalışan kadın oranı da yüzde 16 seviyesinde bulunuyor. Bunların büyük çoğunluğu Suudi Arabistan ve BAE'de bulunuyor. Körfez ülkelerindeki kadınların yatırımda da hızla öne çıktıkları görülüyor. Suudi Arabistanlı iş kadınları, 100 milyar dolarla Körfez ülkelerinde en fazla servete sahip. Bankacılık, turizm ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteren ve toplam 7 bin şirkete sahip Suudi Arabistanlı iş kadınlarının yurt dışında yaptıkları yatırımın hacmi, 26.6 milyar dolar seviyesinde... BAE'deki 21 bin iş kadını, 40 bin şirkete ve 11 milyar dolarlık yatırıma sahipken; Katar'daki 1000 iş kadını ise sahip oldukları 3 bin 500 şirketle borsa, moda, güzellik salonları ve gayrimenkul alanlarında yatırıma yoğunlaşmış durumda... BAE'den Dubai İşkadınları Konseyi ve Celile Foundation Başkanı Raca İssa el-Kirk, Kuveyt'ten Kuveyt Ulusal Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şeyha el-Bahr, Kuveyt'in Global Yatırım Evi Direktörü Maha el-Guneym ve Bahreyn'den Muna el-Muid, bölgedeki etkin iş kadınları olarak öne çıkıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...