Yabancılar İran’a akın etti Türk’e otelde yer kalmadı

Düzenleyen:
Yabancılar İran’a akın etti Türk’e otelde yer kalmadı

Ekonomi Haberleri

Türk iş dünyası, uluslararası ambargoların kaldırılmasının ardından bütün dünyanın dikkatini çeken İran pazarı için atağa geçti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün gerçekleştirileceği İran ziyareti öncesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) heyeti Tahran'a çıkarma yaptı. Tahran’ın yabancı heyetlerin ikinci adresi haline geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Tahran’da dikkati çeken en önemli yenilik, yabancı heyet bolluğu. Otellerde yer bulabilmek çok zor. Biz oradayken, kentte aynı anda İtalya, Romanya, Avusturya heyetleri vardı. Tüm bu heyetler ekonomik iş birliği ve fırsatların peşinde, rotalarını bu ülkeye çevirmiş durumdalar’’ dedi. Türk İran ilişkilerinin ambargonun kalkmasıyla ivme kazanacağına inandığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Tekstilden otomotiv yan sanayine, gıdadan mobilyaya kadar çok farklı alanlarda İran’da yatırımlarımız var. Türk firmalarının bu alanlarda iş hacimleri büyüyecek. Müteahhitlik başta olmak üzere birçok alanda da yeni pazarlar ortaya çıkacak. İran’la birlikte çalışmaya devam etmeliyiz’’ diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...