Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Balıkçılar 37 milyar dolara yelken açtı

Düzenleyen:
Balıkçılar 37 milyar  dolara yelken açtı

Ekonomi Haberleri

Yılda 37 milyar dolarlık su ürünleri ve hayvansal ürün ithalatı yapan ABD'ye giden Türk balıkçıları, THY'nin direkt seferleriyle 1.8 milyar dolarlık ihracatı katlamayı hedefliyor

Amerika Birleşik Devletleri'ne, Türk Hava Yolları (THY) uçaklarıyla balık ihraç eden Türk balıkçıları, bu pazarda hızlı büyümek için atağa geçti. ABD'nin yıllık 37 milyar dolarlık su ürünleri ve hayvansal mamuller ithalatı yaptığını belirten İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, 10 Türk firmasıyla ABD'yi içeriden keşfettiklerini söyledi. Bu pazarda paylarının istenilen seviyede olmadığını, THY'nin direkt uçuşları ve desteği ile ABD'de Türk balıkçısının şansının artacağını söyledi. ABD'nin Boston eyaletinde düzenlenen Seafood 2016 fuarına katılan Türk balıkçılar ABD'ye 14 milyon dolarlık deniz levreği satıyor. Onu sırasıyla çipura ve dondurulmuş fileto ve orkinos izliyor. Bu tutardaki satışla Türkiye, 37 milyar dolarlık dev pazara sadece 42.8 milyon dolarlık satış yapabiliyor.
2013 yılında bütün dünyaya 1.99 milyar dolarlık su ürünleri ihracatı yapan Türkiye'nin 2014 yılında 2.27 milyar dolara ulaştığını, 2015'te Rusya krizi ile rakamın 1.8 milyar dolara gerilediğini söyleyen Tuncay Sagun, "Hayvancılığa verilen destekler yeterli değil. Rekabet gücümüz azaldı, ihracat sekteye uğradı. ABD pazarı, 2015 yılında kan kaybeden Türk ihracatçısı için çıkış yolu olacak. ABD özelinde, iki ülke arasındaki mesafenin uzak olması sebebiyle lojistik sorunlar yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde THY Genel Müdürü Temel Kotil ile bir araya gelerek sorunları konuştuk. Fiyatları gözden geçirip uçuş gerçekleştirilen destinasyonlarda charter seferler koyabileceklerini söylediler. Bu sözler gerçekleşirse sadece ABD'ye değil, diğer pazarlara da ihracatımız hızlı artar" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...