Adım adım not artışına doğru!

Düzenleyen:
Adım adım not artışına doğru!

Ekonomi Haberleri

Düşük petrol fiyatı ve güçlü tüketici talebine vurguda bulunan Fitch; büyüme tahminlerinde en yüksek revizyonu yüzde 3.5 ile Türkiye için yaptı

Son bir yılda hem küresel hem de iç şoklara rağmen, büyüme başta olmak üzere bütün makro göstergelerde pozitif bir ivme yakalayan Türkiye; yeniden kredi derecelendirme kuruluşlarının gözdesi haline geldi. Türkiye’yi 2012’nin son çeyreğinden beri “yatırım yapılabilir” seviyede tutan Fitch Ratings, son haftalarda yeni not artışının sinyalini vermeye başladı. Şubat ayının son haftasında Türkiye’nin “BBB-” kredi notu ve “durağan” görünümünü teyit eden Fitch; 2015 yılındaki iki parlamento seçimine rağmen mali disiplinin güçlü kaldığını vurgulamıştı. Son pozitif açıklama da Fitch Ratings Başekonomisti Brian Coulton’dan geldi. Coulton, “Türkiye için 2016 büyüme beklentimizi yüzde 3’ten yüzde 3.5’e yükselttik. 2015’ten gelen güçlü veriler, yakın vadede ekonomik ivmede artışa işaret ediyor. Asgari ücretteki yükseliş ve düşük petrol fiyatlarının desteği ile tüketici harcamaları artıyor” dedi.
DİĞERLERİNDEN AYRIŞTI
Hafta başında Coulton’un da aralarında bulunduğu sekiz kişilik analist grubu tarafından hazırlanan “Küresel Ekonomik Görünüm” raporu incelendiğinde; Türkiye’nin, düşük petrol fiyatlarının, güçlü tüketici talebinin ve asgari ücretteki artışın etkisiyle olumlu yönde ayrıştığı görülüyor. Fitch Ratings tarafından değerlendirilen ülkeler içerisinde bu yıl büyüme tahminlerindeki en yüksek yukarı yönlü revizyon, Türkiye için yapıldı. Kuruluşun geçen yıl aralık ayında, 2016’da Türkiye için öngördüğü yüzde 3’lük büyüme beklentisi 0.5 puan artırılarak yüzde 3.5’e çıkarıldı. En büyük aşağı yönlü revizyona Rusya uğradı. Rusya’ya ilişkin büyüme tahmini yüzde 0.5’ten, yüzde eksi 1.5’e; Brezilya’nın büyüme tahmini yüzde eksi 2.5’ten, yüzde eksi 3.5’e çekildi. Güney Afrika’nın bu yıl için ekonomik büyüme beklentisi de yüzde 1.7’den yüzde 1’e düşürüldü.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...