Kadınlar erkekleri geçti: Perşembe günleri alışverişteyiz

Düzenleyen: / Kaynak: Canan Eraslan/Türkiye Gazetesi
Kadınlar erkekleri geçti: Perşembe günleri alışverişteyiz

Ekonomi Haberleri  / Canan Eraslan/Türkiye Gazetesi

Her ne kadar mağaza mağaza dolaşarak, dokunup deneyerek alışveriş yapmayı sevsek de, online alışverişin hayatı kolaylaştırdığı da bir gerçek.

Her tür ürünü online alışveriş sitelerinden bulmak mümkün. Avantajix verilerine göre, kadınlar en çok perşembe günü alışveriş yapıyor. İş yerinde, yemek saatine karşılık gelen 12.00-13.00 saatlerinin yoğun olarak kullanılması, çalışan kadınların online alışverişi tercih ettiğini gösteriyor. "İndirim" görünce dayanamadığımız da yine bu araştırmalarla ortaya çıkıyor. Çalışan kadınların, hafta sonu tatilinde online alışverişi tercih etmediği dikkat çekiyor. Bunu da "Hafta sonu da mağaza geziliyor" şeklinde yorumlamak mümkün. Araştırma benim gibi sizin de dikkatinizi çektiyse, gelin diğer sonuçlara da bir göz atalım:

¥ Başlangıçta daha çok bilgisayar, elektronik eşya gibi ürün satışıyla başlayan e-ticarete ayakkabıdan kozmetiğe ve hatta gıdaya kadar sayısız ürünün dahil olması her şeyi değiştirdi. Şimdi kadınlar daha çok online alışveriş yapıyor.
¥ Daha çok 25-34 yaş arası kadınlar online alışveriş yapıyor, ortalama 20-50 TL harcıyor.
¥ Erkeklerin karar verme süresi 10 dakika, kadınların en az 14 dakikayı buluyor.
¥ Para iadeli siteler kadınların ilk tercihi.
¥ Kadınlar internetten giyecek ve kozmetik ürünlerinin yanı sıra en çok ayakkabı ve çanta için para harcıyor.
¥ Daha güvenli bulunduğu için markalı ürünler tercih edilirken, kadınlar kampanyaları da erkeklerden daha fazla takip ediyor.

Kadınlar erkekleri geçti: Perşembe günleri alışverişteyiz
İndirimleri görünce almamak çok zor

Kadın ve alışveriş... Nasıl da yakışıyor iki kelime birbirine değil mi?  Mevsim sonu indirimler, yüzde 30, 40, 50 derken yüzde 70'leri buldu. Sezonda 150 lira etiketi olan bir pantolonun 50 liraya düştüğünü görmek... "Of, çok pahalı" diye bırakmak zorunda kaldığımız o ayakkabıyı yüzde 50+20 indirimli görmek... Hakikaten bu günlerde indirimlerle yarışan mağazaları, o mağazalarda 'bayıldığımız' ürünleri görünce almamak öyle zor ki...

En iyisi siz kendinize sözler vererek vitrinlere bir göz atın. Seneye kışın ihtiyaç duyacağınız bir kabanı, bedeninizi de bulursanız alın derim. Fiyatlarının 120-149 lira arasına düştüğünü gördüğünüz, beğendiğiniz botu almakta da fayda var. Çünkü onlar sezonda 300 liraydı. "Yok canım, o kadar para verip alamam" dediğiniz gömleğin, "Tam kesenize göre" olduğunu gördüyseniz, yine durmayın.
Elbette siz biliyorsunuz ama hatırlatayım yine de: Aldığınız şeyi neyle giyeceğinizi düşünmeden atmayın sepete.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Canan Eraslan/Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...