Bakan Soylu'dan emeklilere 'promosyon' açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Bakan Soylu'dan emeklilere 'promosyon' açıklaması

Ekonomi Haberleri  / iHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilere verilmesi planlanan banka promosyonuyla ilgili yaz başına kadar bir değerlendirmeyi ortaya koyacaklarını belirtti.

Trabzon'da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Bakan Soylu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin emekli promosyonları ve asgari ücret ile ilgili sorusu üzerine Bakan Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak 180 milyar emekli parası ödediklerini söyledi.

Yaklaşık 60 milyar da sağlık ödemesi yaptıklarını dile getiren Bakan Soylu, "Yaklaşık 250 milyar ise bir işlem hacmimiz var. Biz diyoruz ki 'Bu 250 milyar paradan nasıl emeklilerimizi istifade ettirelim.' Bu konuda bizim aktüelyamız ve bankalar bir hesap yapıyor. Özel ve kamu bankalarıyla da görüşüyoruz. Kamu bankalarıyla 3-4 gün önce bir görüşme daha yaptık. Bu ayın sonuna kadar nasıl bir yol izleyeceğimiz ve nasıl bir süreç ortaya koyacağımız hemen hemen belirlenecektir. Sonra da ulaştığımız sonucu sayın başbakanımızla paylaşacağız. Yaz başına kadar bu meselede bir noktaya geliriz. Devletin elinde bir para var ve bu parayı özel ve kamu bankalarına yatırıyor. Evet onlar da emekli maaşlarını ödüyor ama; neticede o emekli maaşlarını ödediği zaman bizim vasıtamızla kamu ve özel bankaların müşterileri oluyor. Yani buna biraz da ticari bakmak geldiğini düşünüyoruz. Bunun için bir noktaya kadar geldik. Bizim kafamızda bir takım rakamlar var, yaklaşık 2-3 yıllık periyotla düşünebilecek rakamlar. Bunların her biri adına arkadaşlarımız çalışıyorlar. Arzumuz şu emeklilerimize maaşları dışında bir katkı daha sunabilmek. Bunu yaparsak çok mutlu olacağız" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...