Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emeklilere 3361 konut daha geliyor

Düzenleyen:
Emeklilere 3361 konut daha geliyor

Ekonomi Haberleri

TOKİ, emeklilere "İkinci Bahar" projesi kapsamında, 18 ilde 3 bin 361 konut satışının gerçekleştirileceği yeni bir kampanya başlatıyor.

Konutlar için başvurular 14-31 Mart'ta alınacak. Balıkesir, Adana, Aksaray, Kocaeli, Eskişehir, Kayseri, Kastamonu, Bilecik, Hatay, Çankırı, Sivas, Manisa, Kahramanmaraş, Erzincan, Niğde, Bolu, Edirne ve Burdur'da yapılacak konutlar, 2+1 planında inşa edilecek. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını yapabilecek. Talepte bulunacak emeklilerin daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak şartı ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması da şartlar arasında bulunuyor. Bir hane adına yalnızca bir başvuru yapılabilecek.
ŞEHİT AİLESİNE 1542 KONUT
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), şehit ailelerine ve gazilere 519 milyon liralık faizsiz konut kredisi sağladı. TOKİ Başkanı Ergün Turan; "Ülkemiz için canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri ve gazilerimize minnet borcumuzu ödemeliyiz. Biz de bin 542 konut temin ettik" dedi. TOKİ, bugüne kadar 708 bin 154 konut üreterek, dar gelirli vatandaşları konut sahibi yaptı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...