Emeklinin promosyon pazarlığı 600 lirada

Düzenleyen:
Emeklinin promosyon pazarlığı 600 lirada

Ekonomi Haberleri

Hükümetin seçim beyannamesine de giren emekliye banka promosyonunda 600 liraya gelindi. Emekliler en az yıllık 300 lira talep ediyor...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bankalar arasında sıkı bir promosyon pazarlığı yürütülüyor. Bankalar, 3 yıl için 500-600 lira seviyesinde bir promosyon vermeyi kabul ederken, SGK yetkilileri rakamı daha yukarı taşımak için çalışmalarını sürdürüyor. Emekliler ise yılda en az 300 lira olmak üzere, 3 yıl için 900 lira talep ediyor.
Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED), memurlara maaşları karşılığında verilen banka promosyonunun emeklilere de aylıkları karşılığında verilmesi talebiyle gündeme gelen banka promosyonu tartışmaları, AK Parti’nin konuyu seçim beyannamesine taşımasıyla farklı bir boyut kazanmıştı. Asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi, emekli aylıklarına zam yapılması ve ticari faaliyette bulunan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması gibi seçim sürecindeki vaatlerini hayata geçiren hükümet, son dönemde emeklilerin aylıklarına banka promosyonu verilmesi yönündeki vaade yoğunlaştı.
152 MİLYAR LİRA GEÇTİ
SGK’nın Bankalar Birliği ile kamu ve özel bankalarla bir süredir yürüttüğü görüşmeler neticesinde bankalar, 3 yıllığına 500 ile 600 lira arasındaki bir tutarı promosyon olarak vermeyi kabul etti. SGK yetkilileri ise rakamı yetersiz görerek, bankalardan rakamı artırmalarını talep etti. Taraflar arasında görüşmelerin önümüzdeki hafta da devam etmesi ve rakamın bir miktar daha artırılması bekleniyor. Bu arada, SGK tarafından 2015’te emeklilere aylıkları kapsamında 152 milyar lira tutarındaki ödeme, bankalar aracılığıyla yapılmış, kamu çalışanlarının aksine, bu ödemeler karşılığında emeklilere banka promosyonu verilmemişti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...